×

Geonor AS

Postboks 99 Røa
0701 Oslo

Besøksadresse:
Grinidammen 10
1359 Eiksmarka

Telefon (sentralbord): +47 67 15 92 80

E-post: geonor@geonor.no
Se google maps stort
PREV
NEXT

T-200B Nedbørmåler

Geonors automatiske og egenutviklede nedbørmålere gir nøyaktige og pålitelige målinger av mengde og intensitet av nedbør i enhver form. De inneholder ingen bevegelige deler og har minimalt behov for vedlikehold.

Geonors nedbørmålere har vunnet et stort internasjonalt marked og har særlig stor anvendelse i kalde strøk. Det er levert nærmere 3000 målere spredt over hele verden. Nedbørmålerne kan utstyres med en logger som kan overføre data trådløst og kontinuerlig til et hovedkontor.

Våre nedbørmålere ble utviklet på 1980-tallet i samarbeid med NGI og Meteorologisk institutt. Måleteknikken baserer seg på svingende streng-prinsippet. Den første nedbørmåleren av denne typen ble installert i 1984 og var den første nedbørmåleren i verden som var basert på veie prinsippet. Dette har blitt industristandard for måling av fast nedbør. Vi arbeider fortsatt med videreutvikling av målerne og den kan nå leveres i ulike versjoner (600mm, 1000mm og 1500mm) med både analog og digital (SDI 12) utgang som gir tilgang til både rådata og bearbeidede data.

Referanser

Geonor T-200B er referansemåler for WMO`s globale test av alle verdens nedbørmålere for snø - SPICE (Solid Precipitation Intercomparison Experiment) 2012-2015.

Geonor har levert nedbørmålere til nasjonale meteorologiske og klimanettverk i USA, Canada, Kina, Spania, Norden.

Av mer eksotiske installasjoner kan nevnes forskningsstasjoner på Mount Everest Base Camp (7000 m o.h.), i Andesfjellene (5000 m o.h.), i Atlas-fjellene.

Geonor har levert nedbørmåler og annet utstyr som overvåker skredutsatte fjellsider, f.eks. Åkneset og Mannen i Møre og Romsdal.

Geonor T-200B nedbørmåler

  • Målinger for akkumulert nedbørmengde og intensitet.
  • Interface for de fleste avlesnings-/logge-systemer.
  • Analog & digital utgang.
  • Ingen intern oppvarming, snø smeltes med frostvæske.
  • Ingen bevegelige deler.
  • Enkelt vedlikehold.
  • Brukserfaring fra mer enn 30 år.

pdfGeonor T-200B.pdf

T-200B manual

TOP